Final de festa !!! El Pastís!!!

Paperdefesta / Celebracions  / Final de festa !!! El Pastís!!!

Final de festa !!! El Pastís!!!

El pastís!!!!!  Un dels moments més esperats d’una festa. Ens hem preguntat mai el perquè del pastís en una festa?Per a molts una festa no  ho és si no hi ha pastís. Però, d’on ens ve la tradició de servir un pastís al final d’una festa?.  Hi ha molts tipus de celebracions, però un element comú en totes és que, normalment,  s’acaben oferint un pastís als convidats.

L’aniversari, n’és una de les més freqüents. La tradició de posar un pastís per celebrar que es fan anys ve de molt antic,  els grecs varen recollir la tradició dels egipcis i dels perses, i,  van incorporar pastissos rodons de mel i nous per oferir-los a la deessa  Artemisa. La forma rodona que tradicionalment tenen els pastissos es diu que prové també dels grecs, que buscaven  donar tribut a la lluna. També es diu que les espelmes representaven la llum de la lluna i el seu fum portava els desitjos i les oracions als Déus. Posteriorment l’art de fer pastissos ha evolucionat al llarg dels temps ajudats pels avenços tecnològics com  la millora dels forns , dels motlles, els materials utilitzats…

Bàsicament però, el fet d’acabar  una celebració amb un pastís era  endolcir  diferents moments de la vida. Costum que ha arribat als nostres dies.

Avui, quan hem de celebrar algun fet important, una de les coses que ens vénen al cap és com serà el pastís. Al mercat tenim moltes opcions,  des dels pastissos més tradicionals als pastissos més personalitzats.  Per saber una mica més sobre aquests últims hem anat a “La cakery” , a Vic i n’hem parlat una mica amb la Sofia,  propietària i creadora dels pastissos i dolços que s’hi  ofereixen.

‚Pastís elaborat per “La Cakery” Vic

Detall decoratiu a base de fruita “La Cakery”

Què hem de tenir en compte a l’hora d’escollir un pastís? Evidentment i en primer lloc a qui o a què  va dirigit, el gust, el disseny, el tipus d’ingredients que s’utilitzaran… Treballant amb la Sofia podem dir que aquestes preguntes o dubtes han estat fàcils de resoldre perquè a partir de la nostra idea ens ha facilitat molt la feina i hem aconseguit arrodonir les nostres festes amb pastissos que  han permès  donar-los-hi un toc  molt especial. Com? Lligant-lo amb la nostra decoració, fent-lo totalment personalitzat, utilitzant els millors ingredients…

Us convidem a fer una ullada a les  diverses fotos de la galeria on hi podreu veure, algun dels pastissos que han presidit les nostres fetes i d’altres que la Sofia ens ha facilitat per poder conèixer una mica més en detall les seves creacions.

No Comments
Post a Comment